Openingstijden Sports Planet: Ma t/m Vr 8:30 - 23:00 | Za 8:00 - 16:00 | Zo 8:30 - 16:00

Je bent hier: Home  ▶  Groepslessen  ▶  Judo

Meer informatie?

Wilt u meer weten over inschrijven en de kosten?
Neem dan contact op met
Budo Instituut Kiryoku:

Telefoon:
0314-364837

E-mail:
info@instituutkiryoku.nl

Website:
www.instituutkiryoku.nl

Judo

Budo Instituut Kiryoku verzorgt al bijna 10 jaar curussen in de Doetinchem, Zevenaar, Rheden, Westervoort en Apeldoorn. Budo instituut Kiryoku is gespecialiseerd in traditionele vormen van vechtsporten en aanverwanten. Budo instituut Kiryoku staat voor kwalitatieve cursussen onder leiding van rijks-erkende leraren.

De naam kiryoku is een Japanse uitdrukking wat staat voor energie, vitaliteit en wilskracht. Eigenschappen die voor een budoka onontbeerlijk zijn.

Budo Instituut Kiryoku biedt elke dinsdagmiddag Tuimeljudo en Jeugdjudo aan bij Sports Planet voor de leeftijdsgroepen:
3-5 jaar        Tuimeljudo
6-9 jaar        Jeugdjudo
9-12 jaar      Jeugdjudo

Tuimeljudo
Voor de allerkleinste judokinderen vanaf 3 jaar heeft Budo Instituut Kiryoku cursussen Tuimelen. In deze cursus komen de kinderen spelenderwijs met de basisvaardigheden van bewegen in aanraking. Ze leren o.a. rollen, vallen, samenwerken met andere kinderen, klimmen, klauteren, diepspringen en balanceren. De lessen worden gegeven in ‘verhaalvorm’, aansluitend bij de belevingswereld van kleine kinderen. Aan het einde van het seizoen wordt een ‘klein’ examen gedaan, waarbij de ouders natuurlijk ook van de partij zijn. Tuimelen is een ideale start voor jonge kinderen die gaan sporten in verenigingsverband en de voorloper voor ons jeugdjudo.

Jeugdjudo
Judo is zonder te overdrijven een fantastische jeugdsport. In onze ‘dojo’ (judo-oefenzaal) is het voor ieder kind een genot om zich op de heerlijke zachte judomat te kunnen bewegen. Judo is door zijn veelzijdigheid aan technieken een zeer rijke sport om de kinderen zowel lichamelijk als geestelijk te ontwikkelen. Veel artsen adviseren de judosport, vooral de pedagogische aspecten worden bij het jeugdjudo benadrukt. Zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, maar ook durf en zeer zeker netheid en respect voor de ander. Een zeer belangrijk onderdeel van de judosport is dat de kinderen leren hoe ze moeten vallen, zonder zich te bezeren. Deze valtechniek staat iedere les op het programma. Talentvolle judoka’s maken kans op plaatsing in de selectie, waardoor ze deel mogen nemen aan wedstrijden.

 

Voor info :  0314-364837 of info@instituutkiryoku.nl