Openingstijden Sports Planet: Ma t/m Vr 8:30 - 23:00 | Za 8:00 - 16:00 | Zo 8:30 - 16:00

Je bent hier: Home  ▶  Groepslessen  ▶  Kickboksen ( 18+)

Lestijden:

 

 

 

(kijk altijd even op het rooster (menu Groepslessen) voor het meest actuele rooster)

Kickboksen ( 18+)

In kickboksen maakt men gebruik van de vuisten, de voeten en het scheenbeen. De vuisttechnieken zijn zoals in het Engels boksen en de beentechnieken komen uit het Karate. Op de buitenkant van de dij is alleen de cirkelvormige trap (low kick) toegestaan. Alle andere technieken dienen boven de gordel te treffen. Technieken naar rug of gewrichten zijn evenals knieën en elleboogtechnieken verboden.

Kickboksen kent iedereen als een vechtsport. De term vecht slaat op de serieuze vechtsituatie die gesimuleerd wordt in de verschillende sporten. De term sport slaat op de sportieve benadering van het kickboksen. Bij de lessen kickboksen staat alleen de term sport bij ons centraal. Zoals met alle vechtsporten is respect een belangrijk onderdeel van het kickboksen. Leren kickboksen houdt in:

  • leren aanvallen
  • leren ontwijken
  • leren overnemen

 

Daarmee is kickboksen een uitstekende zelfverdedigingmethode: je leert van je af te slaan zonder zelf geslagen te worden. Maar kickboksen doet meer met je. Je krijgt meer zelfvertrouwen en voelt je zekerder op straat. Het is ook een perfecte manier om je conditie te verbeteren, af te vallen en een gespierder lichaam te krijgen. Kickboksen combineert kracht en conditie, waardoor overtollig vet er af vliegt.

(kijk altijd even op het rooster (menu Groepslessen) voor het meest actuele rooster)