Openingstijden: ma - vr : 8.30 - 22.30 | za - zo : 8.30 - 15.00

Je bent hier: Home  ▶  Sporten  ▶  Fysiotherapie

Fysiotherapie

Sports Planet is een gezondheidscentrum op het terrein van fysiotherapie, fitness, groepslessen en ontspanning. Het centrum biedt u de mogelijkheid om verantwoord te bewegen en te relaxen.U kunt bij ons revalideren onder begeleiding van een fysiotherapeut, sport bedrijven in de fitnessruimte in samenwerking met een (sport) fysiotherapeut, bewegen op muziek tijdens één van onze groepslessen of relaxen in het zwembad, in de sauna of aan de bar of leestafel.

Een blessure? Onze fysiotherapeut adviseert en helpt je jouw trainingsschema daar op aan te passen. Daarnaast kun je onder begeleiding van onze fysiotherapeut komen trainen. Ook kun je bij één van onze andere instructeurs terecht voor adviezen over een gezonde levensstijl. Medisch fitness is een vorm van fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut, waarbij het trainingsschema zodanig is opgesteld dat u, ondanks uw beperkingen toch kunt sporten.
Ook kunt u medisch fitness zien als aanvulling op uw revalidatie na een blessure, één en ander in overleg met uw fysiotherapeut.

Voor de training heeft u eerst een gesprek met de fysiotherapeut, het doel van dit gesprek is:

  • Een nadere kennismaking;
  • Het bepalen van een trainingsdoel;
  • Een inschatting maken van uw huidige lichamelijk functioneren en de daarmee samenhangende beperkingen 

Bij twijfel is altijd toestemming nodig van uw huisarts, specialist en/of fysiotherapeut. De start van de training is altijd samen met de fysiotherapeut. Afhankelijk van de situatie zal de fysiotherapeut één of meerdere malen samen met u het programma doorlopen. Bij de vervolgtrainingen is er altijd een fysiotherapeut aanwezig, tenzij anders afgesproken.

Sport lost niet altijd problemen op, maar het vermindert wel de uit de problemen voortkomende gevoelens van stress en spanning. Door te sporten kan men de eigenwaarde en het zelfrespect verbeteren. Dit resulteert in een positievere instelling en gezonde houding ten aanzien van alle aspecten van het leven.