JUDO

De judosport heeft een grote vormende waarde en levert een belangrijk bijdrage aan de ontwikkeling van de sociale competentie bij kinderen.


Judo draagt bij aan de ontwikkeling van het zelfvertrouwen en zelfbeheersing van een kind en de mate waarin het rekening houdt met anderen. Middels judo leren kinderen ook vallen, iets waar ze later veel voordeel van hebben. Goed leren vallen geeft zelfvertrouwen. Kinderen zijn dan niet meer bang en durven bijvoorbeeld ook meer tijdens reguliere gymlessen. Ook de motoriek van kinderen wordt beter door het volgen van judolessen.


Als je op judo zit, dan doe je meestal 2 keer per jaar examen. Je kunt steeds laten zien wat je allemaal in de judoles bijgeleerd hebt.  Naast het volgen van de judolessen is het ook mogelijk om aan regionale toernooien deel te nemen.

De judo les wordt gegeven door:
Marvin de la Croes.

Marvin kan zelf een aardig potje judoen. (7 voudig Nederlands kampioen & wereldkampioen junioren)

Jeugdjudo
Judo is zonder te overdrijven een fantastische jeugdsport. In onze ‘dojo’ (judo-oefenzaal) is het voor ieder kind een genot om zich op de heerlijke zachte judomat te kunnen bewegen. Judo is door zijn veelzijdigheid aan technieken een zeer rijke sport om de kinderen zowel lichamelijk als geestelijk te ontwikkelen. Veel artsen adviseren de judosport, vooral de pedagogische aspecten worden bij het jeugdjudo benadrukt. Zelfbeheersing, doorzettingsvermogen, maar ook durf en zeer zeker netheid en respect voor de ander. Een zeer belangrijk onderdeel van de judosport is dat de kinderen leren hoe ze moeten vallen, zonder zich te bezeren. Deze valtechniek staat iedere les op het programma. Talentvolle judoka’s maken kans op plaatsing in de selectie, waardoor ze deel mogen nemen aan wedstrijden.

Voor verdere informatie

Bekijk hier het rooster